Main content

Miksi Kasvoihin Tulee Läiskiä?

Pigmentaatio eli kasvojen tummat läiskät johtuvat melaniinin kertymisestä tietyille ihoalueille. Nämä läiskät voivat johtua useista tekijöistä. Yleisimpiä syitä ovat altistuminen auringon UV-säteilylle, hormonaaliset muutokset, vanheneminen, epäpuhtaudet, allergiset reaktiot, ihosairaudet tai tiettyjen lääkkeiden käyttö.

Näitä läiskiä voi esiintyä kaikkialla kehossa, mutta yleisimmin niitä nähdään kasvoissa. Tämä johtuu siitä, että kasvot ovat kehon osa, joka altistuu eniten ulkoisille ympäristövaikutuksille, kuten auringonvalolle, saasteille ja ilmastolle. Kaikki nämä tekijät voivat aiheuttaa pigmentaatiota.

Kasvojen läiskien tyypit

On olemassa monia erilaisia kasvojen läiskiä, joilla kullakin on omat syynsä. Yleisimpien tyyppien tunteminen on tärkeää, jotta ne voidaan tunnistaa ja hoitaa oikein oikeilla tuotteilla.

Alla kuvaamme yleisimmät kasvojen läiskien tyypit ja niiden ominaisuudet.

Tummat läiskät kasvoilla

Tummat läiskät ovat usein kaikkein tunnistettavimpia, kuten pisamat tai syntymämerkit. Kasvojen tummien läiskien väri voi vaihdella vaaleanruskeasta mustaan, ja ne voivat olla sävyltään yhtenäisiä tai väriltään vaihtelevia. Niitä voi olla myös eri muotoisia, kokoisia ja rakenteeltaan erilaisia.

Tummia läiskiä voi esiintyä missä kohtaa kasvoja tahansa, mutta yleisimmin otsalla, poskilla, nenässä, huulen yläpuolella tai silmänympärysiholla.

Läiskät voivat johtua geneettisistä tekijöistä, lentigosta tai pisamista. Muita syitä tummiin läiskiin kasvoilla ovat esimerkiksi tiettyjen lääkkeiden käyttö, hormonaalinen epätasapaino tai epäpuhtaudet.

Jos näiden täplien koko, väri tai rakenne muuttuu, on syytä kääntyä ihotautilääkärin puoleen. Kyse ei tarvitse olla mistään vakavasta, mutta terveyteen liittyviin ongelmiin puuttumisella varhaisessa vaiheessa on monia etuja pitkällä aikavälillä.

Aurinkolentigot

Aurinkolentigot, jotka tunnetaan myös nimellä ikäläiskät, maksaläiskät tai aurinkoläiskät, ovat ruskeita, litteitä laikkuja, joita esiintyy iholla alueilla, jotka altistuvat usein auringolle. Tällaisia ovat esimerkiksi kasvot, kädet ja käsivarret.

Yksi näiden täplien pääasiallisista syistä on liiallinen altistuminen auringon UV-säteilylle, joka vahingoittaa ihon pigmenttiä tuottavia soluja eli melanosyyttejä. Tämän seurauksena iho tuottaa liikaa melaniinia, mikä aiheuttaa aurinkolentigot kasvoihin.

Auringolle altistumisen lisäksi monet muut tekijät voivat aiheuttaa aurinkoläiskiä kasvoihin, kuten ikääntyminen ja keinotekoiset ultraviolettivalon lähteet, kuten solariumit.

Punaiset läiskät kasvoilla

Yleisin syy kasvojen punaisiin laikkuihin on ihottuma, mutta laikut voivat johtua myös allergisista reaktioista. Allergiat voivat aiheuttaa ihon kirvelyä, jos syöt jotain, mitä et siedä, tai hankaat ihoasi ulkoista elementtiä vasten. Esimerkki tästä on nokkosihottuma.

Jos olet altis epäpuhtauksille, saatat myös kokea ihon punoitusta.

Joillakin ihmisillä esiintyy myös punaisia laikkuja, joiden syyt voivat vaihdella yliaktiivisesta immuunijärjestelmästä perinnöllisiin tai ulkoisiin tekijöihin. Kun iho on herkkä ulkoisille tekijöille, siitä on huolehdittava asianmukaisesti ja etsittävä herkälle iholle suunniteltuja tuotteita, jotka rauhoittavat ja kosteuttavat sitä.

Phloretin CF koostumus


Miten vähentää kasvojen pigmentaatiota?

Onko ihollasi näitä täpliä ja haluatko vähentää niiden näkyvyyttä?

Me SkinCeuticalsilla tiedämme, että pigmentaatio voi olla ongelma joillekin ihmisille. Siksi löydätkin valikoimastamme laajan valikoiman tuotteita, jotka on erityisesti kehitetty häivyttämään kasvojen läiskiä ja estämään niiden uusiutumista. Alta löydät täydellisen ihonhoitorutiinin niille, jotka haluavat vähentää kasvojen läiskien näkyvyyttä ja ulkonäköä.

Nainen levittaa seerumia


Puhdistus

Hyvä kasvojenpuhdistusaine on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, sillä se poistaa epäpuhtaudet, meikin jäämät ja saastehiukkaset, jotka ovat kertyneet iholle päivän aikana.

Epäpuhtauksien poistamisen lisäksi puhdistus auttaa myös valmistelemaan ihoa ihonhoitorutiinisi muiden tuotteiden käyttöön. Kun iho on puhdistettu, tuotteet pääsevät imeytymään ihoon paremmin ja toimimaan tehokkaammin.

On tärkeää valita kasvojenpuhdistusaine, joka sopii ihotyypillesi ja ihosi erityistarpeisiin. Jos sinulla on esimerkiksi taipumus kuivaan ihoon, saatat hyötyä miedosta, kosteuttavasta puhdistusaineesta. Rasvaiselle iholle puolestaan sopii puhdistusaine, joka hillitsee ylimääräistä talintuotantoa.

Antioksidanttiseerumi

PHORETIN CF®

Phloretin CF -seerumi

PHLORETIN CF® -SEERUMI

Tutustu Phloretin CF® -seerumiin, joka auttaa suojaamaan ihoa ympäristön aggressiivisilta tekijöiltä ja haitallisilta vapailta radikaaleilta. Antioksidanttirikas koostumus auttaa vähentämään pigmenttimuutosten näkyvyyttä.

One size available
30 ml


Puhdistuksen jälkeen voit käyttää antioksidanttiseerumia, joka auttaa suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta ja hapettumisstressin vaikutuksilta.

SkinCeuticalsilla tarjoamme C-vitamiinia sisältävää Phloretin CF -antioksidanttiseerumia, joka tarjoaa tehostettua suojaa ihon ympäristön aiheuttamaa ikääntymistä vastaan. Se suojaa myös vapailta radikaaleilta ja auttaa häivyttämään läiskiä, juonteita ja ihon epätasaista sävyä. Floretiini-, C-vitamiini- ja ferulihappopitoisuutensa ansiosta tämä seerumi voi auttaa vähentämään kasvojen läiskiä. Se sopii kaikille ihotyypeille.

Annostele 3 tai 4 tippaa tuotetta kämmenelle ja lämmitä ne sormillasi. Levitä sitten kevyellä painalluksella kasvoille, kaulalle ja dekolteelle.

Seerumi pigmentaatiota vastaan

DISCOLORATION DEFENSE SERUM

Discoloration Defense Serum -seerumi

DISCOLORATION DEFENSE -SEERUMI

SkinCeuticals Discoloration Defence -seerumi on todellinen monitoimituote. Tämä seerumi toimii kolmella tavalla heleyttääkseen ja tasoittaakseen ihon sävyä.Jos ihollasi on tummia läiskiä tai pigmentaatiota, voit käyttää seerumia niiden häivyttämiseksi. SkinCeuticals Discoloration Defence Serum vähentää epäpuhtauksien aiheuttamaa pigmentaatiota ja läiskiä. Se sopii kaikille ihotyypeille.

Levitä tuotetta hieromalla sitä sormillasi vaurioituneille alueille. Odota, kunnes tuote on imeytynyt kokonaan, ennen kuin jatkat ihonhoitorutiiniasi.

Kosteutus

Kasvojen ihon kosteuttaminen on tärkeä osa ihonhoitorutiinia, sillä se auttaa pitämään ihon ravitsevan ja säteilevän näköisenä. Kasvojen iho on erityisen altis ulkoisille tekijöille, kuten auringonvalolle, saasteille ja sään vaihteluille, joten on tärkeää pitää se kosteutettuna, jotta sen suojakerros säilyy ja ennenaikainen ikääntyminen sekä juonteet ja ryppyjen muodostuminen voidaan ehkäistä.

Päivävoiteesi olisi hyvä sisältää erityisesti ihotyypillesi suunniteltuja ainesosia, jotka ylläpitävät kosteustasoa. Ihon kosteuttamiseen yleisesti käytettyjä ainesosia ovat hyaluronihappo, glyseriini ja B5-vitamiini. Nämä kaikki edesauttavat ihon kosteutusta ja pehmeyttä.

Laaja-alainen aurinkovoide korkealla suojakertoimella

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENSE SUNSCREEN SPF 50

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENCE SPF 50 AURINKOSUOJA

ADVANCED BRIGHTENING UV DEFENCE SPF 50 AURINKOSUOJA

SkinCeuticals Advanced Brightening UV Defence -aurinkosuoja SPF 50. Koostumus tarjoaa laajakirjoisen UV-suojan, joka auttaa ehkäisemään auringon aiheuttamaa pigmentaatiota.

One size available
40 ml


Advance Brightening UV Defence Sunscreen SPF 50 on viimeinen vaihe ihonhoitorutiinissa - etenkin jos tavoitteena on vähentää tai ehkäistä läiskien esiintymistä. Ihon suojaaminen auringonsäteiltä voi auttaa ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista ja vähentämään juonteita ja läiskiä kasvoilla.

Ihoa ei ole tärkeää suojata UV-säteiltä vain kesäisin, vaan itse asiassa sinun tulisi käyttää laajakirjoista aurinkovoidetta ympäri vuoden. Vaikka säteily on vähäisempää, se voi silti vahingoittaa ihoa.

Advance Brightening UV Defence Sunscreen SPF 50 -aurinkosuoja on koostettu ainesosista, jotka vähentävät läiskiä ja suojaavat UVA/UVB-säteiden haitallisilta vaikutuksilta. Olipa ihosi rasvainen, normaali, sekaiho tai kuiva, voit saavuttaa tuotteella heleämmän ja tasaisemman näköisen ihon.

Tämä aurinkovoide sisältää traneksaamihappoa, niasiiniamidia ja laajakirjoisia UV-suodattimia kattavan vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Miten vähentää kasvojen pigmentaatiota?

Jos olet kiinnostunut vähentämään tai ehkäisemään läiskien ja pigmentaation esiintymistä, noudata näitä vinkkejä:

  • Käytä aina aurinkorasvaa, kun menet ulos. On olemassa aurinkosuojatuotteita, jotka eivät ainoastaan suojaa auringon säteiltä, vaan myös vähentävät olemassa olevaa pigmentaatiota ja parantavat läiskien ulkonäköä näkyvästi.
  • Käytä tuotteita, jotka suojaavat läiskien syntymiseltä. Antioksidantteja sisältävät tuotteet tai solujen uusiutumista edistävät tuotteet, kuten C-vitamiini ja glykolihappo, voivat olla sopivia. Molemmat ainesosat edistävät ihon uudistumista ja kirkastavat ihoa.
  • Vältä liiallista altistumista auringolle. Yksi tärkeimmistä syistä iholäiskiin on auringon UVA-säteet. Siksi on tärkeää minimoida altistumisaika ja suojata iho asianmukaisesti ulkoillessa.
  • Kosteuta kasvojen ja vartalon ihoa päivittäin laadukkailla seerumeilla ja voiteilla.
  • Juo päivittäin riittävästi vettä, jotta ihosi pysyy kosteutettuna ja ehkäiset ikääntymisen merkkejä.
Orientation message
For the best experience, please turn your device