Main content

TRI SHELDON PINNELL

SkinCeuticalsin perustanut tutkija Sheldon Pinnell muutti tutkimuksillaan C-vitamiiniseerumien kasvot. Hän oli ihotautilääkäri, professori ja ihonhoitokemisti. Seuraavassa hän kertoo uraauurtavasta työstään.

Pinnell kuoli heinäkuussa 2013. Hänen tiedonhalunsa ja omistautumisensa oli ensiarvoisen tärkeää SkinCeuticalsin aseman vakiinnuttamisessa antioksidanttien auktoriteettina. Hänen työnsä jatkaa tutkimustemme inspiroimista ja missiomme edistämistä, jonka tavoitteena on kehittää edistyksellisiä ihonhoitoratkaisuja tieteen tuella.

Professori, kollageenikemisti ja ihotautilääkäri.

Tri Pinnell oli Duken yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tunnustettu jäsen lähes 40 vuoden ajan. Hän toimi ihotautien professorina, tittelinään J. Lamar Callaway Professor Emeritus of Dermatology. Hän toimi dermatologian laitoksen johtajana 15 vuoden ajan. Hän koulutti lääkäreitä Yhdysvalloista ja ulkomailta sekä ihotautilääkärinä että tutkijana. Lähes neljän vuosikymmenen kokemuksella ihosyövästä, ihotaudeista ja ihon ikääntymisen tutkimuksesta Pinnell julkaisi yli 200 tieteellistä artikkelia topikaalisesta C-vitamiinista, antioksidanteista, kollageenisynteesistä ja fotovaurioista vertaisarvioiduissa dermatologian alan julkaisuissa.

Koulutus
Tri Pinnell sai lääketieteen tutkinnon Yalen yliopistosta, suoritti harjoittelunsa ja erikoistumisensa Minneapolisin yliopiston Minnesotan sairaalassa ja suoritti dermatologian koulutuksen Harvardin yliopistossa ja Massachusettsin sairaalassa Bostonissa Massachusettsissa. Hän suoritti tutkijakoulutuksensa kollageenikemistinä sekä National Institutes of Health -instituutissa Bethesdassa Marylandissa että Max Planck Institute for Biochemistry -instituutissa Münchenissä Saksassa. Hän suoritti MA-tutkinnon Duken yliopistossa.

Patentit
Pinnell sai ihotautien tutkimuksillaan kahdeksan patenttia uransa aikana. SkinCeuticalsin historian tärkein patentti liittyy tutkimukseen “A Stable Solution of L-Ascorbic Acid (Vitamin C).” Tässä tutkimuksessa esitetyt koostumusstandardit tunnetaan nyt nimellä Duke Antioxidant -patentti. Kolme lisäpatenttia on täydentänyt Dr. Pinnellin alkuperäistä patenttia, yksi koostumuskohtaiseen käyttöön Skin Firming Cream- ja Eye Cream -tuotteissa käytetyn ainesosayhdistelmän suojaamiseksi, toinen SkinCeuticals C+E -ihonhoitotuotteissa käytetyn yhdistelmän suojaamiseksi ja kolmas SkinCeuticals phloretin -ihonhoitotuotteissa käytettävän koostumuksen suojaamiseksi. Nämä patentit loivat yhdessä vankan pohjan kaikille SkinCeuticals-antioksidanttituotteille.

Palkinnot ja tunnustukset

Dr. Sheldon Pinnell on yksi aikamme arvostetuimpia lääkäreitä ja ihotutkijoita ja hän on voittanut lukemattomia palkintoja ja kunnianosoituksia. Tärkeimpiä tunnustuksia:

 • J. Lamar Callaway Professor and Chief Emeritus of Dermatology at Duke University
 • The Best Aesthetic Doctor in North America
 • The Society for Investigative Dermatology, including honorary membership in 2012
 • The Best Doctors in America
 • The International Who’s Who in Medicine
 • Who’s Who in Science and Engineering
 • Who’s Who in America
 • Diplomate of the American Board of Dermatology
 • Member of the American Academy of Dermatology
 • Member of the American Dermatological Association
 • Member of the Society of Investigative Dermatology
 • Member of the Association of American Physicians

Tohtori Pinnell aloitti uransa divisioonan johtajana vuodesta 1982-1997 rakentamalla maailmankuulun ihotautien osaston. Näihin kuuluu rohkeita strategisia aloitteita, kuten uusien lääkäreiden ja tutkijoiden rekrytointi, uusien tutkimusalojen luominen immunodermatologiaan ja sidekudokseen sekä uusien kliinisten ponnistelujen aloittaminen haavanhoidossa, laserlääketieteessä, dermatologisessa kirurgiassa ja lasten ihotautien hoidossa. Hänen ja edeltäjiensä ja seuraajiensa ponnistelut huipentuivat dermatologian laitoksen perustamiseen 2009, jota arvostetaan sen innovaatioista, laadukkaasta tutkimustyöstä, kliinisestä hoidosta ja koulutuksesta.

Pinnell Centre on kestävä perintö tiedekunnan, henkilöstön ja opiskelijoiden arvostuksesta ja kiitollisuudesta tohtori Pinnelliä kohtaan hänen uskollisuudestaan, mentoroinnistaan, innostamisestaan akateemiseen elämään, älykkyydestään ja erinomaisesta johtajuudestaan, jonka ansiosta Duken yliopiston dermatologian laitos on johtava asiantuntija sekä kansallisesti että koko maailmassa.

Vuonna 2013 Duken yliopistonn lääketieteellinen tiedekunta ja dermatologian laitos perustivat Sheldon Pinnell Centre for Investigative Dermatology -keskuksen, joka kunnioittaa tohtori Pinnellin sitoutumista uusien ja innovatiivisten menetelmien löytämiseen ihosairauksien hoidossa sekä kouluttamaan seuraavan sukupolven nuoria tutkijoita. Pinnell Centre tarjoaa laajoja dermatologian tutkimusohjelmia tukemalla tutkijoita uransa alkuvaiheessa rahoituksella, tukemalla jatkokoulutusta, rahoittamalla uusia translationaalisia tutkimusprojekteja, jotka johtavat ihosairauksien uusiin hoitomuotoihin sekä lisää tutkimusyhteisön toimintaa järjestämällä säännöllisiä seminaarisarjoja, kehittämällä tutkimustiloja ja laboratorioita sekä tukemalla translationaalista ja kliinistä tutkimusta.

Orientation message
For the best experience, please turn your device